FEDMEOPERASJON, IKKE SLANKEOPERASJON!

FEDMEOPERASJON, IKKE SLANKEOPERASJON!

 


 

 

For de som kjenner meg, så vet de at jeg tok en overvekts-/fedmeoperasjon 14.februar 2017 IKKE slankeoperasjon. Men det er det siste ordet som gjerne brukes. En sånn operasjon kan hjelpe deg å miste en stor prosent av din overvekt. Resten må du jobbe for selv.

Etter en årrekke med problemer med vekten, tok jeg til slutt skrittet og ba om hjelp. Jeg vet at noen mener dette er en lettvin løsning, men det er ALT annet enn det. Det er en livslang jobb for å hindre at kiloene kommer tilbake. En operasjon vil gi deg en "boost" i 1-2 år, og innen det må man ha endret livsstil og kosthold. Det er ikke sånn at man kan legge seg på sofaen og gumle potetgull og bli slank! ;-) 

I størsteparten av mitt voksne liv har jeg hatt problemer med vekten. Og ja, til en viss grad er vi selv skyldige i overvekten. Men det er så utrolig mange faktorer som spiller inn! Og at psyken har mye å si her er det vel liten tvil om. Det er jo da magen som opereres, og ikke psyken - så det krever massiv innsats på mange plan for at resultatet skal bli vellykket. 

Jeg var ikke av "de største", men vekten skapte likevel store problemer for meg. Både helsemessig og ikke minst praktisk! Det ble vanskelig å følge opp ungene, for jeg orket jo ingenting. Jeg var sliten og tung. Da en nær slektning ble rammet av hjerneslag åpnet det øynene mine for hvor jeg var på vei. Min slektning ble helt frisk, men det ville ikke jeg blitt. Jeg har aldri egentlig tenkt to tanker over hvordan jeg lever livet mitt. Har alltid spist det jeg lyster når jeg lyster, og trening trengte da ikke jeg! 

Før en sånn operasjon måtte jeg gå på overvektskurs på Gjøvik. Jeg får ikke fullrost de som var ansvarlige for det! Det har vært en bratt læringskurve, og det har gitt meg en helt ny selvinnsikt som absolutt er nødvendig for den videre veien :) 

Allerede har jeg oppnådd store helsemessige gevinster. Og energien bobler over! Gleden over livet og hver eneste dag er enorm :) Jeg har ikke fått annet enn oppmuntring av absolutt alle hele veien, så jeg elsker min "heiagjeng"! Det betyr ikke at jeg ikke takler negative bemerkninger, men jeg håper da at jeg får lov til å forklare litt rundt det. 


Noe av bloggen vil handle om min operasjon og livet etterpå. Det er en så stor del av meg nå at det ville være rart å ikke vende tilbake til dette temaet i ny og ne :) Etterhvert kommer jeg til å vise noen bilder før og etter, og håper at jeg kan belyse temaet bedre for de som er interessert i det. 

- Heidi
 

10 kommentarer

Merete

25.03.2017 kl.19:08

Så braaaa at du blogger ! Ærlig og usminket - gleder meg til å følge deg !

Heidi Wang

25.03.2017 kl.19:15

Merete: Tusen takk for så fine ord! :) <3 Og for at du følger meg :)

Marianne Sundet

25.03.2017 kl.19:39

Hei Heidi.Du er en utrolig god skribent.Gleder meg til å følge deg på din reise.Siden vi er operert samme dag på samme sted så vet jeg jo litt om denne reisen.Ønsker velkommen til vårt nye og spennende liv :-)

Klem

Heidi Wang

25.03.2017 kl.19:47

Marianne Sundet: Tusen takk Marianne! <3 Er veldig glad for at du følger meg :) Livet vårt har tatt en vendig til det bedre, og det er jo litt godt å vite at vi er flere i samme båt :)

Lise Nedrud

25.03.2017 kl.19:41

Jeg vil følge bloggen din. Liker din ærlighet på en litt humoristisk måte og ikke minst din ekte glede for livet for deg og gutta dine.. ❤

Heidi Wang

25.03.2017 kl.19:48

Lise Nedrud: Tusen takk Lise! Det setter jeg stor pris på å lese <3

Nina

26.03.2017 kl.10:36

Dette har jeg ventet på Heidi :-) du er en flink skribent og en blogg passer for deg :-) masse lykke til, jeg vil følge deg på veien <3

Heidi Wang

26.03.2017 kl.11:41

Nina: Så hyggelig Nina! Tusen takk :) <3 Veldig glad for at du følger :)

Jeanette

26.03.2017 kl.12:57

Så flott blogg, jeg kommer til å følge deg tenker jeg. Jeg hr søkt samme operasjon så får vi se hva jeg får til svar

Heidi Wang

26.03.2017 kl.13:56

Jeanette: Så hyggelig tilbakemelding! Tusen takk :) Veldig koselig om du følger meg :)

Skriv en ny kommentar

Heidi Wang

Heidi Wang

46, Vestre Toten

Kategorier

Arkiv

hits